O lo'o fa'aauau pea le ta'aloga fa'atauva'a fa'atauva'a e lua

I aso nei, o le maketi i le lumanaʻi i totonu o le atunuʻu o loʻo pulea e faʻalavelave maualalo, ma o nisi o ituaiga e eseese laʻititi.

Talu mai le avanoa maualalo o ananafi i le po, o le pa'u i aso uma ua matua fa'aitiitia, ma o le tele o ituaiga ua toe fa'aleleia teisi i se tulaga maualalo.O le u'amea vevela ma le u'amea i le lumana'i na liua muamua i le mumu, ae na le mafai ona tu mausali, ma lanu meamata i le faaiuga o le aso.Fa'alua le taulaiga matala maualalo ma savali maualuga, seti se fa masina fou maualuga.

Na pa'u teisi tau o maketi, o itulagi ta'itasi ma ituaiga na si'itia ma pa'u, ma o fefa'ataua'iga sa fai si ese'ese i le atunu'u.O le siosiomaga fefaʻatauaʻiga i nisi o itulagi na sili atu nai lo ananafi, o nisi o uta o loʻo mama pea, ma o laina i Sasaʻe Saina na toe faʻaleleia teisi, ae o loʻo i ai pea le mamao mai le tatalaina aloaia.

I le taimi nei, o le fa'agaioiga o le fa'agaioiga o maketi e le o feso'ota'i vavalalata ma fa'avae.E sili atu ona pulea e tala fou o maketi ma faiga faʻavae, e mafua ai le fesuisuiai faifaipea i lagona o maketi.I le isi itu, o loʻo i ai foʻi le iʻuga o le taʻaloga tutusa i le va o tupe umi ma pupuʻu i mea taua.

O a'afiaga fa'a-geopolitical i fafo e mafai ona fa'alavelave.E tusa ai ma tala lata mai, o le taʻutaʻu atu o le Palace na faʻamaonia ai le faʻaleaogaina o le fonotaga i le va o le Peresetene o Amerika Biden ma le Peresetene Rusia o Vladimir Putin, na faʻatagaina Putin e faʻaaoga vaegaau a Rusia i fafo, ma le faʻamatalaga lata mai a Putin ua sauni Moscow e saili se "diplomatic. fofo” i le mataupu Ukrainian.Afai e mafai ona toe foʻi i le ala faʻavaomalo, o le a faʻaitiitia le faʻalavelave faʻafuaseʻi i fafo, O le avanoa pito i lalo o le maketi o oloa e faʻatapulaʻaina, ae o loʻo tumau pea le vaʻaia o le itu mulimuli.

E tusa ai ma faiga faavae i totonu o le atunuu, o le atinae o le atunuu ma le Komisi Toefuataiga ma le Pulega a le Malo o le vaavaaiga o maketi soofaatasi faia se fonotaga faapitoa e suesue ai le puipuia o le soona teuina o le uamea, taiala pisinisi uafu, ma uunaia pisinisi tau fefaatauai uamea e faamatuu atu inventories tele ma toefuatai. latou i se tulaga talafeagai i se taimi vave e mafai ai.O le Atinaʻe a le Atunuʻu ma le Toefuataʻiga Komisi ma le Pulega a le Setete o le vaavaaiga maketi e gauai totoʻa atu i suiga i tau o le uʻamea, ma o le a atili faʻamalosia ai le vaavaaia o maketi ma matagaluega talafeagai, faʻamaonia ma le mamafa faʻasalaga solitulafono e pei o le fausiaina ma le faʻasalalauina o faʻamatalaga tau siʻitia, faʻaputu. ma fa'aputu, ma fa'atau i luga tau, ina ia fa'atumauina lelei le fa'atonuga masani o le maketi ma fa'amautinoa le fa'agaioiga mautu o tau o le uamea.

O le "leo filemu" o le atunuu na toe faʻalogoina ina ua maeʻa le toe faʻaleleia, o le mafuaʻaga autu foi lea e mafua ai le toilalo o le maketi.

I se taimi pupuu, aʻo leʻi faʻamaonia lelei le manaʻoga, o loʻo i ai pea se avanoa maualuga o faʻalavelave faʻafuaseʻi ma faʻalavelave i le maketi uʻamea.Seia oʻo ina faʻamautu moni le faʻatonuga, o le eseesega i le va o ituaiga eseese o le a faʻaauau pea.


Taimi meli: Feb-26-2022